Ραντεβού στον “Κόκκινο Δρόμο”

Το “παρών” έδωσε σήμερα η ΕΥΑΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου, καλώντας τους Θεσσαλονικείς να αναλάβουν δράση με το σλόγκαν “Έχουμε μόνο μια Γη. Φροντίζουμε γι’ αυτήν!”.

Σε δύο σταντ, στην Αγίας Σοφίας και στην Αριστοτέλους, μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για τη δράση ΕΥΑΘ – Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ομάδας ” Εχεδώρου Φύσις”, στον “Κόκκινο Δρόμο” Καλοχωρίου την Κυριακή (10 π.μ.). Εκπρόσωποι της ΕΥΑΘ συζήτησαν με διερχόμενους πολίτες, δίνοντάς τους απλές συμβουλές για το πώς μπορεί ο καθένας μας ξεχωριστά να βάλει το λιθαράκι του στη “λύση” της περιβαλλοντικής κρίσης. Μοίρασαν επίσης προωθητικό υλικό και έδωσαν ραντεβού την Κυριακή στις 10 το πρωί για τη συντήρηση του “Κόκκινου Δρόμου” στο Καλοχώρι.

“Στην ΠΚΜ αποδίδουμε μέγιστη σημασία στην προστασία και φροντίδα του περιβάλλοντος. Το αποδεικνύουν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες μας, με αιχμή την αποκατάσταση του δυτικού μετώπου της Θεσσαλονίκης. Στην προσπάθεια αυτή αναζητούμε πάντα νέους συμμάχους, όπως κάνουμε και τώρα με την ΕΥΑΘ. Άλλωστε, η προσπάθεια της ΕΥΑΘ για αναβάθμιση και φροντίδα του περιβάλλοντος είναι άξια λόγου και παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εταιρείες”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ, Κώστας Γιουτίκας.

Η δρ χημικός μηχανικός, μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ – αρμόδια για θέματα ΕΚΕ Μαρία Πεταλά επισήμανε: “Αναλογιζόμενοι όλοι ότι βιώνουμε καθημερινά την κλιματική κρίση, δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι. Η ΕΥΑΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με ένα σύνθημα που συντάσσεται με το κάλεσμα του ΟΗΕ: ‘Έχουμε μόνο μια Γη. Φροντίζουμε γι’ αυτήν!’. Σας καλούμε λοιπόν να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Κυριακή στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, σε έναν ξεχωριστό υδροβιότοπο μοναδικής ομορφιάς, μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη”. “Η περιβαλλοντική κρίση δεν είναι μια αόριστη έννοια, μας αγγίζει όλους και πρέπει να μας κάνει να σηκωθούμε από την καρέκλα και να αναλάβουμε δράση. Εμείς ως ΕΥΑΘ στην καθημερινή μας λειτουργία, στον επιχειρησιακό και επενδυτικό μας σχεδιασμό ενσωματώνουμε διαρκώς κοινωνικά, περιβαλλοντικά κριτήρια και κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης”, συμπλήρωσε.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !