“Πράσινα” βραβεία στη ΔΕΘ

“Πράσινα”, “έξυπνα” βραβεία δόθηκαν κατά τη φετινή ΔΕΘ στο πλαίσιο του διαγωνισμού Πράσινης Καινοτομίας για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή “Greenathon |Beyond Green Technologies”.

Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να προτείνουν λύσεις και καινοτόμες ιδέες στον τομέα του περιβάλλοντος και ειδικότερα στις εξής 6 θεματικές ενότητες: Προστασία και Αποκατάσταση Δασών / Διαχείριση Υδάτων και Θαλάσσιας Ζωής / Κλιματική Αλλαγή και Κυκλική Οικονομία / Ενέργεια / Αστική Βιωσιμότητα και Έξυπνες Πράσινες Πόλεις / Ορυκτές Πρώτες Ύλες.

Η ΕΥΑΘ συμμετείχε στην κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των βραβείων με τη χημικό μηχανικό της Βασιλική Μπατζιάκα. Σκοπός των κριτών ήταν να αναδείξουν τις βέλτιστες τεχνολογικές λύσεις πάνω σε σημαντικά ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος κι η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ). Η ΕΥΑΘ συμμετείχε, μαζί με την ΕΥΔΑΠ και τον ΕΟΑΝ, ως χορηγός της εκδήλωσης.

GREENATHLON 1

Στη φωτογραφία, η κ. Μπατζιάκα ως εκπρόσωπος της ΕΥΑΘ με έναν εκ των φιναλίστ, τον εκπρόσωπο της “DeliVEry – Εντός Πόλης Άμεσες Διανομές Μηδενικών Ρύπων”, που “κατέβηκε” στον διαγωνισμό με πρόταση για ελαχιστοποίηση των ρύπων από υπηρεσίες courier.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !