Παράταση για το σήμα εισόδου στις ΕΕΛ

Μετά από αιτήματα βυτιοφορέων για χορήγηση παράτασης 15 ημερών, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία των δικαιολογητικών και των αιτήσεων που απαιτούνται για το ειδικό σήμα εισόδου, ανακοινώνεται ότι δίνεται παράταση για την υποβολή των απαραίτητων εγγράφων έως τις 06/12/2021 και το νέο σύστημα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 10/12/2021. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στις εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ βυτίου που δεν θα φέρει το ειδικό αναγνωριστικό σήμα.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο με το ειδικό αναγνωριστικό σήμα θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος των βυτιοφορέων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της ΕΥΑΘ, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των ίδιων των εγκαταστάσεων. Η αλλαγή αυτή στη διαδικασία μεταφοράς και εκκένωσης βοθρολυμάτων από βυτία προβλέπεται στον επικαιροποιημένο Κανονισμό Λειτουργίας Χώρου Εκκένωσης Βυτίων Βοθρολυμάτων για την ΕΕΛΘ, στη Σίνδο, και την «Αίνεια», στο Αγγελοχώρι, που αποτελεί παράρτημα του νέου Ειδικού Κανονισμού Αποχέτευσης (απόφαση αριθ. 3594/2021-ΦΕΚ4252Β΄/15-09-2021). Αφορά σε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων μεταφοράς λυμάτων, τους οδηγούς και τους βοηθούς οδηγών, που πλέον θα πρέπει να διαθέτουν εγκεκριμένο σήμα εισόδου, το οποίο θα συνδέεται ηλεκτρονικά με εφαρμογή καταγραφής των συνεργαζόμενων βυτιοφορέων και αυτόματο σύστημα ελέγχου (μπάρες εισόδου – εξόδου).

Επιπλέον υποχρέωση που απορρέει από τον κανονισμό είναι η χρέωση ανά βυτίο με το σύστημα της προπληρωμένης υπηρεσίας. Η χρέωση θα ανέρχεται στο ποσό των 5 ευρώ για βυτία χωρητικότητας μέχρι 15 τόνων και σε 7 ευρώ για βυτία χωρητικότητας άνω των 15 τόνων.

Οι ενδιαφερόμενοι βυτιοφορείς οφείλουν να υποβάλουν αίτηση σύναψης Συμβολαίου Εκκένωσης Βοθρολυμάτων είτε με φυσική παρουσία (μετά από ραντεβού στο 2310 966600) στην Τσιμισκή 98 (1ος όροφος), στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών Σύνδεσης Αποχέτευσης, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.eyath.gr/aitisi-vytioforea.

Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή άλλες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Έκδοσης Αδειών Σύνδεσης Αποχέτευσης στο τηλέφωνο 2310 966964 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση eas@eyath.gr.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !