Νερό ΕΥΑΘ στον Δήμο Θερμαϊκού

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Θερμαϊκού μεταξύ της ΕΥΑΘ και του Δήμου Θερμαϊκού.

Στην τεχνική συνάντηση συμμετείχαν από την ΕΥΑΘ ο Διευθύνων Σύμβουλος Άνθιμος Αμανατίδης και η Σοφία Αμμανατίδου, μέλος Δ.Σ., και από τον Δήμο Θερμαϊκού, ο Δήμαρχος Γεώργος Τσαμασλής, η Γενική Γραμματέας Κωνσταντία-Αναστασία Κασάπη, ο Ειδικός Σύμβουλος  Γεώργιος Ασημακόπουλος και ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΘ Γιάννης Βογιατζής.

Πέρα από τη διεύρυνση συνεργασίας μεταξύ ΔΕΥΑΘ και ΕΥΑΘ σε τεχνικά ζητήματα, συζητήθηκε η υδροδότηση του Δήμου Θερμαϊκού από την ΕΥΑΘ. Με την ολοκλήρωση του επικείμενου έργου της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝΘ) και την αύξηση της δυναμικότητας της ημερήσιας παροχής, θα είναι δυνατή η επέκταση του δικτύου υδροδότησης με ποιοτικό και ασφαλές νερό σε περιοχές ευρύτερα του πολεοδομικού συγκροτήματος. Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε η υδροδότηση του Δήμου Θερμαϊκού από την ΕΥΑΘ, μιας περιοχής που καλείται να διαχειριστεί τεράστιες εποχιακές ανάγκες νερού ύδρευσης λόγω της τουριστικής κίνησης.

«Το έργο της επέκτασης της ΕΕΝΘ θα δώσει λύση στο μείζον πρόβλημα επάρκειας νερού σε περιπτώσεις δήμων όπως του Δ. Θερμαϊκού, που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, με την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Η επέκταση του δικτύου της ΕΥΑΘ και η διασφάλιση της υδροδότησης περιοχών ευρύτερα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης με ποιοτικό, ασφαλές νερό, που πληροί τις ευρωπαϊκές κι εθνικές προδιαγραφές, αποτελεί δέσμευσή μας», επισήμανε ο κ. Αμανατίδης.

«Συμφωνήσαμε σήμερα την εξέλιξη των ενεργειών μας με σκοπό την επέκταση του δικτύου της ΕΥΑΘ και τη σύνδεση του Δήμου Θερμαϊκού, για την ευημερία, την ασφάλεια και την ανάπτυξη του τόπου. Άλλωστε το νερό είναι το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο κ. Τσαμασλής.

Τη διεύρυνση της συνεργασίας τους αποφάσισαν ΕΥΑΘ και Δήμος ΘερμαϊκούΣυνδεθείτε στα δίκτυά μας !