Μνημόνιο συνεργασίας για νερό στη Μυγδονία

Λύση στο χρόνιο πρόβλημα με την ποιότητα του νερού που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δρυμού, της Λητής και του Μελισσοχωρίου του Δήμου Ωραιοκάστρου πρόκειται να δοθεί μετά τη σημερινή υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΕΥΑΘ ΑΕ, Δήμου Ωραιοκάστρου και Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ).

Για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου η Διοίκηση της ΕΥΑΘ. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης, παρουσία του Θεόδωρου Κουλούρη, εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. ΕΥΑΘ Α.Ε., της Νόπης Θεοδωρίδου, Γενικής Διευθύντριας ΕΥΑΘ Α.Ε., και του Αλέξανδρου Μεντέ, Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού, Έργων και Ανάπτυξης ΕΥΑΘ Α.Ε.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΥΑΘ Α.Ε., Δήμου Ωραιοκάστρου και ΔΕΥΑΩ περιλαμβάνει σειρά έργων που αφορούν στο εσωτερικό και το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της περιοχής Ωραιοκάστρου, έργα τα οποία αφενός θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον κεντρικό δήμο καλύπτοντας σημερινές και μελλοντικές ανάγκες του και, αφετέρου, θα υδροδοτήσουν επιτέλους και νέες περιοχές, του Δρυμού, της Λητής και του Μελισσοχωρίου, με υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό. Με τον τρόπο αυτόν πρόκειται να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ποιότητας νερού στη Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας.
Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν τέσσερις νέες δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 7.200 κ.μ., πέντε καταθλιπτικοί αγωγοί μεταφοράς νερού μήκους 9,5 χλμ. περίπου κι ένας βαρυτικός υπό πίεση αγωγός μήκους 1,8 χλμ., μαζί με σειρά άλλων μικρότερων έργων σύνδεσης των επιμέρους υδροδοτικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί νέο εσωτερικό δίκτυο στην Κοινότητα Ωραιοκάστρου μήκους περίπου 80 χλμ., με βάση τις υψομετρικές διαφορές και τις απαιτήσεις πίεσης των κατοικιών ανά περιοχή. Ο προϋπολογισμός των έργων εκτιμάται στα 12 εκατ. ευρώ.

«Είναι σημαντικό ότι η διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. βρέθηκε σήμερα στο Ωραιόκαστρο, εδώ στο Δημαρχείο, για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με την υπογραφή Μνημονίου και επιτέλους να δώσουμε λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας σε Δρυμό, Λητή και Μελισσοχώρι με την ποιότητα του νερού», τόνισε κατά την υπογραφή του Μνημονίου ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης. «Συνεργαζόμαστε στενά με την Διοίκηση της ΕΥΑΘ», πρόσθεσε ο Δήμαρχος, «για τα ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση της υδροδότησης στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε αναλυτικά για τα έργα ύψους 12 εκατ. ευρώ., που σχεδιάζει να υλοποιήσει η εταιρεία στην περιοχή, με στόχο οι δημότες μας να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και κυρίως καθαρό και ασφαλές νερό».

«Είναι δέσμευσή μας να βελτιώνουμε διαρκώς τις παρεχόμενες προς τους καταναλωτές μας υπηρεσίες. Δέσμευση και κοινωνική μας ευθύνη είναι επίσης, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες νερού, να συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε καλύπτοντας και περιοχές που υποφέρουν χρόνια από κακής ποιότητας νερό. Οι εργασίες επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού, που θα ξεκινήσουν εντός του 2022, μαζί με σειρά έργων που σχεδιάζουμε στον Δήμο Ωραιοκάστρου θα δώσουν λύση σε χρόνια υδροδοτικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Η τεχνογνωσία και το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό μας είναι τα πιο δυνατά εργαλεία μας», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης κατά την υπογραφή του μνημονίου.

MNIMONIO SYNERGASIAS EYATH ORAIOKASTRO 1 1

Από αριστερά, Ά. Αμανατίδης, Ν. Θεοδωρίδου, Π. Τσακίρης, Α. Μεντές και Θ. ΚουλούρηςΣυνδεθείτε στα δίκτυά μας !