“Ισότιμη πρόσβαση σε νερό – αποχέτευση”

Για τη θέση της ΕΥΑΘ στο δίπολο “Ανάπτυξη και νέες υποδομές” μίλησε χτες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άνθιμος Αμανατίδης, από το βήμα του 7ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της ΕΛΙΝΕΚΑ.

“Στην ΕΥΑΘ, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τις ζωτικές υπηρεσίες που παρέχουν, τις ‘βλέπουμε’ ως καίριο στοιχείο αυτού που λέμε ‘υποδομές’ μιας χώρας. Το καταξιωμένο στις συνειδήσεις όλων τρίπτυχο ‘φως, νερό, τηλέφωνο’ αποτελεί δομικό στοιχείο για μια κοινωνία λειτουργική με ευχαριστημένους τους ανθρώπους της. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα ‘νερά’, το στοίχημα πλέον είναι, μέσω της ΡΑΑΕΥ, να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό, σύγχρονο σύστημα διακυβέρνησης με εθνική στρατηγική για την προστασία και τη διαχείριση των επιφανειακών και των υπόγειων νερών μας. Να εξασφαλιστούν συνθήκες ισότιμης πρόσβασης, ασφάλειας εφοδιασμού και επάρκειας ύδατος. Θέλουμε περισσότερο και καλύτερο νερό για τους πολίτες”, επισήμανε κατά την ομιλία του ο κ. Αμανατίδης.

Τονίζοντας την προσήλωση της διοίκησης στη μείωση του λειτουργικού κόστους των εγκαταστάσεων και ειδικά του ενεργειακού, ο κ. Αμανατίδης ανακοίνωσε ότι “στις 16 Φεβρουαρίου, Παρασκευή, εγκαινιάζουμε το κεντρικό μας κτίριο διοίκησης στην Εγνατία 127, το οποίο αποτελεί ένα ‘πράσινο’ κτίριο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης”.

Όπως είπε, αυτήν τη στιγμή η ΕΥΑΘ υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο με έργα σε εξέλιξη ύψους 80 εκατομμυρίων, σε στάδιο σχηματοποίησης βρίσκονται έργα περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ και έργα άλλων 50 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού. “Το ‘δίχτυ ασφάλειας’ εφοδιασμού νερού της εταιρείας αγγίζει σχεδόν το 99% και πάνω από το 98% των βλαβών επισκευάζονται αυθημερόν. Τα τελευταία χρόνια μειώθηκε το μη τιμολογούμενο νερό, από το 32% στο 27%, ενώ σήμερα οι καταναλωτές μπορούν να υλοποιούν σχεδόν το σύνολο των συναλλαγών τους χωρίς να προσέρχονται στο κατάστημα της ΕΥΑΘ. Στο κοινωνικό πεδίο, εξάλλου, η ΕΥΑΘ έχει εντάξει 43.000 καταναλωτές στο κοινωνικό οικιακό της τιμολόγιο”, σημείωσε ο κ. Αμανατίδης.

“Η ισότιμη πρόσβαση στο νερό και σε υπηρεσίες αποχέτευσης, με ενσωμάτωση των ευάλωτων ομάδων, εισφέρει στην άρση των ανισοτήτων, στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών. Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτή είναι η συνεισφορά της ΕΥΑΘ στην ανάπτυξη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης”, κατέληξε.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !