Η ΕΥΑΘ στο Thessaloniki Summit 2020

Στο “πάνελ των βιομηχάνων” του φετινού Thessaloniki Summit, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση, συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης.

Ο υφυπουργός μίλησε για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με ισχυρή τη βιομηχανική παραγωγή, και προέταξε το ευρωπαϊκό τρίπτυχο στον τομέα της βιομηχανίας: 1) ψηφιοποίηση, 2) απανθρακοποίηση 3) διασύνδεση αγορών και διασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού.

Ο κ. Αμανατίδης, από την πλευρά της ΕΥΑΘ, παρουσίασε το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, τις καινοτόμες δράσεις της και τον σχεδιασμό της για ενεργειακή αναβάθμιση και ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε και η πιλοτική συνεργασία της ΕΥΑΘ με τον Όμιλο Ηρακλής για τη χρησιμοποίηση της αποξηραμένης ιλύος της ΕΕΛΘ ως εναλλακτικού καυσίμου στην τσιμεντοβιομηχανία στην Αγριά του Βόλου. Ο Δ. Χανής, διευθύνων σύμβουλος της “Ηρακλής”, αναφέρθηκε στη συνεργασία με την ΕΥΑΘ ως ένα παράδειγμα επένδυσης στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, “στη μετά COVID εποχή θα γίνουμε πιο ‘πράσινοι’ και ψηφιακοί”, όπως είπε.

Ο Γ. Μυλωνάς, πρόεδρος της ALUMIL Α.Ε., επέμεινε στην ανθεκτικότητα και τη σημασία της ελληνικής βιομηχανίας, που αναδείχτηκε και κατά την πανδημία, καθώς “όσο τα δίκτυα διανομής λειτουργούν, η βιομηχανία αντέχει”, όπως είπε. Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Α. Χατζηπέτρου, ανέπτυξε τον ρόλο της τράπεζας την περίοδο της πανδημίας και τα προγράμματα “προστασίας του χαμένου τζίρου”, ενώ ο Ντ. Πλέσσας της Lockheed Martin ανέδειξε τη σπουδαία συνεισφορά της αμυντικής βιομηχανίας στην οικονομική ανάπτυξη, μεταξύ άλλων μέσα από καινοτόμες ιδέες που βρίσκουν εφαρμογή και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !