Η ΕΥΑΘ στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Για την ανάπτυξη της ΕΥΑΘ με περιβαλλοντικούς όρους και όρους βιωσιμότητας μίλησε σήμερα από το βήμα του 6ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου του ΕΛΙΝΕΚΑ, στην ενότητα “Η μετα-ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας”, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Άνθιμος Αμανατίδης.
“Η ΕΥΑΘ δεσμεύεται να είναι ένας οργανισμός οικονομικά ισχυρός κι εξωστρεφής, που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του υδατικού οικοσυστήματος, αναπτύσσει και λειτουργεί ανθεκτικές και σύγχρονες υποδομές. Ταυτόχρονα -μέσα από τη λειτουργία και τις δράσεις της- συμμετέχει έμπρακτα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των καταναλωτών, ειδικά των ευάλωτων οικονομικά και κοινωνικά, και την απρόσκοπτη παροχή νερού”, επισήμανε ο κ. Αμανατίδης αναφερόμενος στον τρόπο που αντιλαμβάνεται η ΕΥΑΘ τη δική της “μετα-ανάπτυξη”, την εξέλιξή της σε ένα πλαίσιο κλιματικής πλέον κρίσης, έντονων περιβαλλοντικών αναγκών και υγειονομικής ανασφάλειας.
Ο κ. Αμανατίδης παρουσίασε τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας , που βασίζεται σε 3 πυλώνες: Περιβάλλον – Κοινωνία – Εταιρική Διακυβέρνηση. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι μόλις πρόσφατα η ΕΥΑΘ μπήκε στον δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κάτι που συνιστά, όπως είπε, σαφή «επιβράβευση» για την προσήλωσή μας στη φροντίδα του περιβάλλοντος, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη χρηστή διοίκηση, τον σεβασμό στο νομοθετικό πλαίσιο και τους κανονισμούς, τη σταθερή επιδίωξη για ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις”.