Η ΕΥΑΘ στην 1η Forward Green

Το “παρών” στην 1η Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green, που διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, έδωσε με υψηλόβαθμα στελέχη της η ΕΥΑΘ.

Ειδικότερα, τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, Άγι Παπαδόπουλο, και τον πρόεδρο της Βουλγαρικής Ένωσης Εταιρειών Ύδρευσης (BWA), Ιβάν Ιβάνοφ. Στο Περίπτερο 15, στο σταντ της Βουλγαρίας που ήταν τιμώμενη χώρα στη Forward Green (FG Expo), ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ συζήτησε με τον πρόεδρο της ΒWA τις καλές πρακτικές της ΕΥΑΘ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του ανθρακικού αποτυπώματος, ειδικότερα θέματα όπως η εκμετάλλευση της παραγόμενης ιλύος ως εδαφοβελτιωτικού αλλά και στην τσιμεντοβιομηχανία, ενώ οι δύο άνδρες αντάλλαξαν και εμπειρίες για τη γενικότερη κατάσταση των εταιρειών ύδατος στις δυο χώρες.

Την ίδια μέρα, η Μαρία Πεταλά, χημικός μηχανικός – μέλος Δ.Σ. της ΕΥΑΘ και υπεύθυνη για θέματα ESG, συμμετείχε σε fireside chat του Υπερταμείου με θέμα τις “Βιώσιμες επενδύσεις σε παραγωγικές υποδομές”. Η κ. Πεταλά παρουσίασε τις βιώσιμες πρακτικές της ΕΥΑΘ, “που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στο περιβάλλον, την κοινωνία και ευρύτερα στην οικονομική δραστηριότητα”, όπως είπε. “Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η αέναη ανάπτυξη και η λειτουργία σύγχρονων ανθεκτικών υποδομών, με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των υδάτινων οικοσυστημάτων, καθώς και την παροχή του βασικού αγαθού, του νερού, στους καταναλωτές”, επισήμανε παρουσιάζοντας ένα μέρος του “πράσινου” επενδυτικού προγράμματος της ΕΥΑΘ που είναι σε εξέλιξη. Η κ. Πεταλά συμμετείχε και σε πάνελ του Forum Κυκλικής Οικονομίας με θέμα τα “Υγρά απόβλητα”, στο οποίο συζήτησε τις καινοτόμες πρακτικές της ΕΥΑΘ στο θέμα της επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων με συνομιλητές της από τη Βουλγαρία. Αναφέρθηκε επίσης στα έργα αναβάθμισης των υποδομών των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, καθώς και στις δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης της εκροής και αξιοποίησης της ιλύος.

Στη Forward Green η τιμώμενη χώρα Βουλγαρία συμμετείχε με 32 επιχειρήσεις και με δυναμική παρουσία στα πάνελ του Forum για την Κυκλική Οικονομία. Στην πρώτη αυτή διοργάνωση, φιλοξενήθηκαν συνολικά 138 εκθέτες, 107 άμεσοι από Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία και Ελβετία και 31 έμμεσοι από Βουλγαρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κίνα, Πορτογαλία και Φινλανδία.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !