Η ΕΥΑΘ κοντά στους πλημμυροπαθείς

Με τεχνικά μέσα, είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως με το μάχιμο δυναμικό των συνεργείων της, η ΕΥΑΘ δίνει όλες αυτές τις μέρες το «παρών» στη μάχη των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας για αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Συνεργείο της αποχέτευσης έχει μεταβεί με ειδικό αντλητικό μηχάνημα στη Γιάννουλη της Λάρισας, αντλώντας νερά στον περιβάλλοντα χώρο των Εργατικών Κατοικιών. Το συνεργείο εργάζεται νυχθημερόν, με τη στάθμη να έχει υποχωρήσει κατά τουλάχιστον μισό μέτρο από την έναρξη της προσπάθειας. Επίσης, βυτία της αποχέτευσης έχουν μεταβεί στον Δήμο Παλαμά, όπου σε συνεννόηση με τις δημοτικές υπηρεσίες καθαρίζουν δρόμους, σχάρες και βόθρους στα γύρω χωριά.

Η ΕΥΑΘ, επίσης, διέθεσε 72 μπετόνια διαλύματος υποχλωριώδους νατρίου για τις ανάγκες απολύμανσης των υδαταγωγών της ΔΕΥΑ Μουζακίου, κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ). Νωρίτερα, η εταιρεία συμμετείχε στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργείου Εσωτερικών/Τομέας Μακεδονίας – Θράκης προς τις πληγείσες περιοχές, αποστέλλοντας νερά στους πλημμυροπαθείς.

Η αλληλεγγύη -ειδικά σε θέματα που σχετίζονται με το νερό και το περιβάλλον- αποτελεί για την ΕΥΑΘ αυτονόητη υποχρέωση προς τους συμπολίτες μας, που προϋπάρχει βεβαίως της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ως επιχειρησιακής πρακτικής.

Εικόνες από τη λειτουργία της αντλίας αναρρόφησης στη Γιάννουλη