“Επενδύοντας” σε κτιριακές υποδομές

Οι προοπτικές, οι εξελίξεις και η ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών βρέθηκαν στο τραπέζι της 7ης Prodexpo North, της σημαντικότερης συνάντησης για την ακίνητη περιουσία στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο συνέδριο, την έναρξη του οποίου έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάστηκαν επίσης οι επενδύσεις σε σημαντικά έργα που υλοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και όσες αναμένεται να ξεκινήσουν δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη και προσελκύοντας και νέες επενδύσεις, τόσο από Έλληνες όσο κι από ξένους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στο πάνελ με θέμα τις δυνατότητες ενεργειακής αναβάθμισης της υφιστάμενης κτιριακής υποδομής, τα διαθέσιμα εργαλεία, το κόστος και τους κινδύνους (Energy Upgrade of Existing Buildings: Tools, Costs, and Risks) συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε., καθηγητής Άγις Παπαδόπουλος, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί και στο νέο βιοκλιματικό κτίριο της ΕΥΑΘ, στην Εγνατία 127, το οποίο ανακατασκευάστηκε εκ βάθρων μέσα σε διάστημα μόλις δύο ετών.

Ο κ. Παπαδόπουλος, καθηγητής Ενεργειακών Συστημάτων στο ΑΠΘ, μίλησε επίσης για το γερασμένο κτιριακό απόθεμα της χώρας εν γένει, τονίζοντας πως η ανάγκη ανακαίνισης των κτιρίων είναι πλέον επιτακτική, όχι μονο για τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης αλλά και για την ενίσχυση της αντισεισμικότητας και την προσαρμογή της λειτουργικότητάς τους στις σύγχρονες απαιτήσεις. «Πρέπει να επενδύσουμε στα κτίρια. Ανακατασκευάζοντάς τα, ενισχύουμε τον κύκλο ζωής τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !