Δυο σταντ για το Περιβάλλον

Από οδηγίες ποτίσματος, ιδέες μεταφύτευσης, «μπράβο στον ΟΗΕ», μέχρι και… ευχαριστίες για το πρόγραμμα διακανονισμών της ΕΥΑΘ είχε η σημερινή δράση της εταιρείας σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2021).

Γλαστράκια με οργανικό χώμα και σπόρους «Μη με λησμόνει», σελιδοδείκτες με σπόρους από πεύκο, αλλά και ενημερωτικό υλικό για το πώς μπορούμε εύκολα και πρακτικά να «πρασινίσουμε» τη ζωή μας, μοιράστηκαν κάτω από την Καμάρα και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. «Η σημερινή μας δράση, μια μέρα πριν από τον διεθνή εορτασμό, είναι ένα συμβολικό κάλεσμα προς τους συμπολίτες μας να πάρουμε στα χέρια μας το περιβάλλον, ατομικά και συλλογικά, για να καταφέρουμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής – στη μικροκλίμακα βεβαίως που αναλογεί στον καθένα. Ένα δέντρο παραπάνω στον αστικό ιστό, μια γλάστρα παραπάνω στο μπαλκόνι μας μπορούν να κάνουν διαφορά», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης, επισκεπτόμενος το σταντ στην Καμάρα.

«Εμείς φυσικά, ως διοίκηση της ΕΥΑΘ που διαχειρίζεται κρίσιμες υποδομές, ‘απαντάμε’ με μεγάλα έργα στην κλιματική αλλαγή, με σειρά ενεργειακών, περιβαλλοντικών επεμβάσεων στις εγκαταστάσεις μας, που θα μειώσουν τα επόμενα χρόνια το ανθρακικό μας αποτύπωμα κατά 50%. Υποχρέωσή μας είναι, προς όφελος της κοινωνίας και των επόμενων γενεών», συμπλήρωσε ο κ. Αμανατίδης.

Αύριο, στις 11 π.μ., η διοίκηση της ΕΥΑΘ θα ξεναγηθεί στο οικολογικό, απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι του Φάρου του Κόσμου στον Δενδροπόταμο, μαζί με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης). Η προετοιμασία για τον βιωματικό κήπο που σχεδιάζεται με την υποστήριξη του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ, η βιοκλιματική κατασκευή του σπιτιού, το φυσικό λίπασμα που φτιάχνεται από μη βρώσιμα φρούτα και λαχανικά της Λαχαναγοράς, όλα αυτά που ο π. Αθηναγόρας ονομάζει «μεγάλο σχολείο της Φύσης», θα έχουν αύριο, Ημέρα Περιβάλλοντος, την τιμητική τους.

Στην πρώτη φωτογραφία, ο διευθύνων σύμβουλος με τη γενική διευθύντρια της ΕΥΑΘ, Ν. Θεοδωρίδου (αριστερά του), και τη Μαρία Πεταλά, μέλος του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ (δεξιά), στο σταντ της Καμάρας.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !