Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο ΑΧΕΠΑ

Ιατρικό εξοπλισμό «πρώτης γραμμής» για την αντιμετώπιση του Covid-19 δωρίζει η ΕΥΑΘ Α.Ε. στην Κλινική Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείου αναφοράς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η ΕΥΑΘ θα προμηθεύσει την κλινική με ένα σύστημα βιντεολαρυγγοσκοπίου, που αποτελεί εξειδικευμένο αναισθησιολογικό εξοπλισμό, απαραίτητο για τη διασωλήνωση ασθενών με Covid-19, καθώς δίνει στο προσωπικό τη δυνατότητα ασφαλούς διασωλήνωσης από απόσταση. Ως γνωστόν, στην Κλινική Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ανήκουν οι δύο ΜΕΘ στις οποίες και νοσηλεύονται οι βαρέως πάσχοντες, θετικοί στον ιό ασθενείς.

Η αγορά βιντεολαρυγγοσκοπίου για το ΑΧΕΠΑ, κρίσιμο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην πόλη μας, είναι η πρώτη ανάλογων, στοχευμένων δράσεων στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει η ΕΥΑΘ, συνεπικουρώντας την κρατική προσπάθεια για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και με απόλυτη συναίσθηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της. Παράλληλα, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, δε θα κοστολογηθεί το επιπλέον -πέρα από τον συνήθη μέσο όρο- νερό που καταναλώνουν αυτό το διάστημα εμπλεκόμενα με τον ιό νοσοκομεία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες οικονομικές ελαφρύνσεις προς αυτά. Διευκολύνσεις σχεδιάζονται φυσικά και για τους καταναλωτές: ήδη έχει δοθεί παράταση στην αποπληρωμή των λογαριασμών και δεν γίνονται σε καμία περίπτωση διακοπές υδροληψίας.

«Η ανθρώπινη, η κοινωνική διάσταση της πανδημίας έχει γίνει αντιληπτή από όλους μας. Η οικονομική της διάσταση όμως είναι πολύ δύσκολα προβλέψιμη, όπως άλλωστε και το τέλος της πανδημίας. Είναι, λοιπόν, σταθερή πρόθεση της εταιρείας μας να αμβλύνουμε κι εμείς από την πλευρά μας τις συνέπειες της νέας αυτής κρίσης, να ενισχύσουμε όσους έχουν ανάγκη και μας χρειάζονται, με στοχευμένες πάντα ενέργειες που διαφυλάσσουν το δημόσιο συμφέρον», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, καθηγητής Άγις Μ. Παπαδόπουλος.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !