Αποκαταστάθηκε η βλάβη στην 26ης Οκτωβρίου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στον αγωγό ύδρευσης στη συμβολή των οδών 26ης Οκτωβρίου και Αισώπου, στην περιοχή των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

Η θραύση του αγωγού, που προκάλεσε χτες το πρωί δυσλειτουργία και πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή των δικαστηρίων, οφείλεται σε φρεάτιο οργανισμού κοινής ωφέλειας εφαπτόμενο με τον αγωγό διατομής Φ600 της ΕΥΑΘ, ο οποίος και υδροδοτεί περιοχές κεντροδυτικά του Πολεοδομικού Συγκροτήματος με νερό από τις πηγές της Αραβησσού. Χάρη στο έργο διασύνδεσης των υδραγωγείων Αλιάκμονα και Αραβησσού, κατέστη δυνατή η εναλλακτική υδροδότηση των περιοχών αυτών, με περιορισμένα μόνο τοπικά προβλήματα.

Σημειωτέον ότι χτες, λόγω καταγγελιών πολιτών για δυσοσμία στην περιοχή της βλάβης, πρώτο έσπευσε στο σημείο το συνεργείο του Δικτύου Αποχέτευσης της ΕΥΑΘ, ώστε να αποκλειστεί, όπως και έγινε, η πιθανότητα διαρροής λυμάτων στην περιοχή.

Με την ολοκλήρωση της επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού στη Σίνδο, ένα έργο ήδη υπό εξέλιξη, προβλέπεται και η συνολική αναβάθμιση του υδροδοτικού δικτύου της περιοχής για την καλύτερη διαχείριση των επιπλέον διαθέσιμων ποσοτήτων νερού από τον Αλιάκμονα. Και το έργο αυτό, όπως και η εν λειτουργία συντήρηση του αγωγού της Αραβησσού, ανήκουν σε σειρά παρεμβάσεων της ΕΥΑΘ που αφορούν αφενός στη διασφάλιση της υδροδότησης της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες, αφετέρου δε στη διασφάλιση του ίδιου του υδάτινου πόρου. Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο κάθε χρόνο αντικαθίστανται περίπου 200-300 χλμ. δικτύου ύδρευσης.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !