Αναβάθμιση ύδρευσης σε Ωραιόκαστρο – Φιλοθέη

Σημαντική αναβάθμιση στην υδροδότηση του Ωραιοκάστρου και της Φιλοθέης του δήμου Παύλου Μελά θα αποτελέσουν τα δύο μεγάλα έργα ύδρευσης, προϋπολογισμού πλέον του μισού εκατ. ευρώ, που ξεκινούν σήμερα στις δύο αυτές περιοχές.
Το πρώτο έργο αφορά στην κατασκευή μεγάλου αγωγού πίεσης, μήκους 850 μ., για τη μεταφορά νερού από την κεντρική δεξαμενή στη Συμμαχική οδό προς τη δεξαμενή στη θέση «Καρύδια», έργο το οποίο θα αυξήσει σημαντικά την παροχετευτικότητα του δικτύου της περιοχής. Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή 3.700 μ. νέων αγωγών διαφόρων διαμέτρων, για τη μεταφορά επιπλέον νερού στον υδατόπυργο της Φιλοθέης του δήμου Παύλου Μελά.

«Πρόκειται για δυο μεγάλα έργα στους δήμους Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά, που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την υδροδότηση των συγκεκριμένων περιοχών. Ειδικότερα στον δήμο Ωραιοκάστρου, όπου τα τελευταία χρόνια εμφανίζονταν συχνά προβλήματα με ταλαιπωρία των κατοίκων από πολύωρες διακοπές. Τα έργα αυτά, που αποτελούν μέρος του επενδυτικού προγράμματος της ΕΥΑΘ, υλοποιούνται εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την παγκόσμια υγειονομική κρίση. Επιδιώκουμε την υλοποίηση του επενδυτικού μας προγράμματος και των έργων που περιλαμβάνει ξεπερνώντας τα εμπόδια, με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών ύδρευσης και την εξοικονόμηση πόρων κι ενέργειας», τονίζει σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο της επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης (θα προσφέρει επιπλέον 150.000 κ.μ. νερού ημερησίως στο Πολεοδομικό), έχει προβλεφθεί ώστε, με τα έργα αυτά, να μπορούν να μεταφερθούν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες νερού και σε περισσότερες -μη εξυπηρετούμενες σήμερα- περιοχές.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !