Στο μουσείο για το Περιβάλλον!

Τα «πάνω κάτω» σε υπαίθριους και στεγασμένους χώρους του Μουσείου Ύδρευσης έφεραν περισσότερα από 90 παιδιά την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012, σε μια γιορτή για το περιβάλλον με «υλικά» της το θέατρο, την παντομίμα, τη μουσική και τη χειροτεχνία.

Στους υπαίθριους χώρους του μουσείου η θεατρική ομάδα «Καλειδοσκόπιο» ξεδίπλωσε ένα ιδιότυπο κυνήγι θησαυρού: τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες αναζήτησαν, με τη βοήθεια γελωτοποιών και εν μέσω τυμπανοκρουσιών, το αθάνατο νερό σε χώρες της φαντασίας, λύνοντας γρίφους, κάνοντας σκυταλοδρομίες νερού κι αντιμετωπίζοντας περιβαλλοντικά προβλήματα. Την ίδια ώρα, στο χώρο βιντεοπροβολών μια άλλη ομάδα μαθητών συμμετείχε στο διαδραστικό παραμύθι «Η μυλωνού», υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τάσου Ράτζου. Με εργαλεία τους ένα μπαούλο, τέσσερις καρέκλες και μερικές κουρελούδες οι ηθοποιοί ξετύλιξαν από κοινού με τα παιδιά το νήμα του λαϊκού παραμυθιού από τη Νάξο. Στους κεντρικούς χώρους του αντλιοστασίου στήθηκε ένα τεράστιο τραπέζι, όπου άλλα παιδιά επιδόθηκαν σε διακόσμηση μικρών κεραμικών γλαστρών με την τεχνική του ντεκουπάζ, υπό την επίβλεψη της μουσειοπαιδαγωγού Ανθής Χρυσοπούλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι δύο καλύτερες ζωγραφιές μεταξύ όλων αυτών που φιλοτέχνησαν μαθητές δημοτικού κατά τις επισκέψεις τους στο Μουσείο Ύδρευσης σε όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. Τα βραβεία (βιβλία και κουπόνια για αγορά σχολικών ειδών) έλαβαν η Τατιάνα Θεοφανίδου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας και η Δέσποινα Μαριορίδου από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου – Κορδελιού. Προηγήθηκε μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τους δασκάλους και τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης.

Το Μουσείο Ύδρευσης, που λειτουργεί η ΕΥΑΘ Α.Ε., δέχτηκε τη φετινή σχολική χρονιά 80 σχολεία και 3.000 περίπου μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχαν μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης και των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !