Με παντομίμα και παιχνίδι για το Περιβάλλον

Ένα κυνήγι θησαυρού, ένα διαδραστικό παραμύθι και χειροτεχνήματα από φυσικά κι ανακυκλώσιμα υλικά περιμένουν δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου 2012, στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 19, δίπλα στο ΦΙΞ).

 

Η θεατρική ομάδα «Κόκκινη Κλωστή», με σκηνοθέτη τον Τάσο Ράτζο και εργαλεία της την παντομίμα, το κουκλοθέατρο και τη φαντασία των παιδιών, θα τους αφηγηθεί ένα λαϊκό παραμύθι από τη Νάξο, τη «Μυλωνού».
Το νήμα της αφήγησης θα πιάσει στη συνέχεια η ομάδα «Καλειδοσκόπιο», η οποία εκκινώντας από το παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Το νερό της ζωής» θα οργανώσει τα παιδιά σε ομάδες αναζήτησης του κρυμμένου θησαυρού μέσα από μουσικοκινητικές δράσεις, τραγούδι, γρίφους και σκυταλοδρομίες. Άλλη ομάδα παιδιών θα κατασκευάζει, παράλληλα, νεράιδες από χαρτόνι και φύλλα, διακοσμητικά μόμπιλε με κλαδιά και κουκουνάρια και θα διακοσμεί κεραμικά γλαστράκια με φυσικά υλικά, υπό την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού Ανθής Χρυσοπούλου.

 

Την ίδια μέρα θα βραβευτούν και τα καλύτερα έργα με θέμα το νερό μεταξύ αυτών που φιλοτέχνησαν παιδιά κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Ύδρευσης τη φετινή σχολική χρονιά. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. (τηλ. μουσείου 2310.514 029).


Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !