Μαζί με την ΕΔΕΥΑ για την τιμολόγηση

Πλατφόρμα συνεργασίας στο θέμα της κοστολόγησης – τιμολόγησης νερού στο πλαίσιο του σχεδίου της νέας ΚΥΑ, ώστε να μην ανακύψουν αυξήσεις  τιμολογίων, αναζήτησαν η ΕΥΑΘ Α.Ε. και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), που συναντήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου 2016 στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.
«Αναζητούμε μαζί με την ΕΔΕΥΑ ένα μοντέλο ενιαίας τιμολόγησης, το οποίο με απόλυτη διαφάνεια θα διασφαλίζει την έννοια του νερού ως κοινού αγαθού και θα αποτελεί ‘ασπίδα’ για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης.
«Είναι συμβολική η παρουσία μας στα γραφεία της ΕΥΑΘ, καθώς συμπίπτει με μια νέα διαδικασία αμφισβήτησης του δημόσιου χαρακτήρα διαχείρισης του νερού. Οι τεχνικές επιτροπές της ΕΔΕΥΑ, της ΕΥΑΘ αλλά και της ΕΥΔΑΠ θα συνεργαστούν, ώστε να καταλήξουν σε μια κοινή τριμερή πρόταση τιμολόγησης. Επιδιώκουμε να διασφαλιστεί το νερό ως δημόσιο αγαθό, φθηνό για τον συνετό χρήστη, ακριβό για τον σπάταλο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, Γιώργης Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνου.
Συμφωνήθηκε, τέλος, να διοργανωθεί κοινή συνάντηση των διοικήσεων ΕΥΑΘ, ΕΔΕΥΑ και ΕΥΔΑΠ, ώστε να επισφραγιστεί η συμφωνία σε πανελλαδικό επίπεδο ενδεχομένως και υπό τη μορφή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας


Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !