Η ΕΥΑΘ στο 6th Athens Investment Forum

Tο διακύβευμα για τις εταιρείες κοινής ωφέλειας εν μέσω κλιματικής κρίσης και γεωπολιτικής αστάθειας παρουσίασε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης, στην ενότητα “Υποδομές – Κατασκευές” του 6th Athens Investment Forum, που διεξήχθη στην Αθήνα.

Όπως είπε ο κ. Αμανατίδης, “διανύουμε μία περίοδο μεγάλων προκλήσεων για τις κοινωνίες, την οικονομία και τις επιχειρήσεις παγκοσμίως. Καμία χώρα, καμία επιχείρηση δεν μένει ανεπηρέαστη”. “Η ΕΥΑΘ από την πλευρά της καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές κινούμενη σε ένα αυστηρό πλαίσιο περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με ρυθμιζόμενη τιμολογιακή πολιτική και έχοντας πλέον επιστρέψει, από τον φετινό Αύγουστο, στον Δημόσιο Τομέα”, συμπλήρωσε ο κ. Αμανατίδης. “Η εταιρεία μας υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο από το 2023 έως το 2028 με έργα ύψους 80 εκατ. ευρώ σε εξέλιξη, 70 εκατ. στο στάδιο της συμβασιοποίησης και 50 εκατ. στο στάδιο του σχεδιασμού. Συνεχίζουμε σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον, επενδύοντας πάντα στο τρίπτυχο βιώσιμη ανάπτυξη – ανθεκτικότητα – κοινωνική συνοχή”, τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας ως βασικές πρωτοβουλίες σε θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας την αύξηση της ασφάλειας των υδάτινων πόρων από περιστατικά ρύπανσης, τη μείωση του λειτουργικού -κυρίως του ενεργειακού- κόστους, την επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, χρήση φωτοβολταϊκών και “πράσινων” διμερών συμβάσεων PPAs, την εφαρμογή αυτοματισμών και την ψηφιοποίηση των λειτουργιών της εταιρείας.

“Κοιτώντας προς το μέλλον, θέτουμε ως στρατηγικούς στόχους μας τη μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος κατά 50% και του υδατικού κατά 20% έως το 2030”, είπε εμφατικά ο κ. Αμανατίδης.

Την κεντρική ομιλία στην ενότητα έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών του κατασκευαστικού κυρίως κλάδου με προβληματισμούς για το κόστος των μεγάλων έργων, τις νέες τεχνολογίες και το ανθρώπινο δυναμικό υπό συνθήκες γενικότερης αστάθειας.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !