Δυο σταντ για το περιβάλλον

Με ενημερωτικό υλικό για τη σημασία της βιοποικιλότητας και τις περιβαλλοντικές προεκτάσεις του COVID-19 στα δίκτυα της αποχέτευσής μας, θα γιορτάσει η ΕΥΑΘ τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Παρασκευή 5 Ιουνίου, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, σε δύο σταντ που θα στηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης (στην Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή και στην Καμάρα), οι διερχόμενοι πολίτες θα ενημερώνονται για το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που είναι η βιοποικιλότητα, η οποία πλήττεται από την αλόγιστη ανθρωπογενή δραστηριότητα (αποψίλωση δασών, εντατικοποίηση αγροτικής καλλιέργειας, ρύπανση). Περισσότερα είδη από ποτέ κινδυνεύουν πλέον με αφανισμό, οι δομές της άγριας ζωής έχουν διαταραχθεί, με τραγική συνέπεια ακόμη και την εξάπλωση παθογόνων οργανισμών μεταξύ ζώων κι ανθρώπων, όπως συνέβη στην περίπτωση της πανδημίας και του COVID-19.

Τις ημέρες της πανδημίας όμως μια νέα “απειλή” αναδεικνύεται για το περιβάλλον: οι ανεξέλεγκτες απορρίψεις ειδών προσωπικής υγιεινής. Γάντια, μάσκες, αντισηπτικά υγρομάντηλα που απορρίπτονται στη λεκάνη της τουαλέτας ή στη θάλασσα, δε διασπώνται και, σε συνδυασμό με λίπη και λάδια, μπορεί να προκαλέσουν εμφράξεις σε σωληνώσεις, αντλιοστάσια κι εγκαταστάσεις αποχέτευσης και φυσικά να ρυπάνουν το θαλάσσιο περιβάλλον μας.

Στα σταντ θα μοιράζεται, τέλος, ενημερωτικό υλικό για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου), που είχε θέμα επίσης σχετικό με το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, και δε γιορτάστηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων, όπως και δωράκια από ανακυκλώσιμα υλικά.

Σας περιμένουμε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ.