92.3% αυξήθηκαν τα κέρδη στο 6μηνο!

Αύξηση 92,3% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης ΕΥΑΘ Α.Ε. το πρώτο 6μηνο του 2011, ανερχόμενα σε 12 εκατ. ευρώ έναντι 6,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ο τζίρος ανήλθε στο ποσό των 38,89 εκατ. ευρώ έναντι 37,73 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 3%, ενώ τα προ φόρων κέρδη έφτασαν το ποσό των 15 εκατ. ευρώ έναντι 12,94 εκατ. πέρυσι παρουσιάζοντας αύξηση 16%.
Η εντυπωσιακή αύξηση των κερδών οφείλεται κυρίως στη μείωση και τον εξορθολογισμό των δαπανών κάθε είδους (διοίκησης και διάθεσης), στην αύξηση των εσόδων και στη μείωση των φορολογικών βαρών. Σημειωτέον ότι την προηγούμενη περίοδο η εταιρεία είχε επιβαρυνθεί επιπλέον με την έκτακτη εισφορά του νόμου 3845/2010 και τον πρόσθετο φόρο από διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγούμενης πενταετίας (2004-2008).
«Η πολιτική που ασκήθηκε από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ το τελευταίο διάστημα είχε στόχο την ελαχιστοποίηση των δαπανών και την τακτοποίηση υποχρεώσεων της προηγούμενης διοίκησης.  Τα αποτελέσματα αυτού του 6μήνου αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση της εταιρείας, η οποία είναι εύρωστη οικονομικά, με υψηλή κερδοφορία και αυξημένη ρευστότητα», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Παπαδάκης.Συνδεθείτε στα δίκτυά μας !